Binecuvântează, nu blestema

Binecuvântează, nu blestema

„Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc [care au o atitudine răutăcioasă față de voi]: binecuvântați și nu blestemați.” (Romani 12:14, Biblia amplificată)

În Cuvântul Său, Dumnezeu ne spune să îi iertăm pe ceilalți și apoi să îi binecuvântăm. În Romani 12:14, cuvântul a binecuvânta înseamnă „a vorbi de bine despre cineva”. Asta înseamnă a fi milostivi cu oamenii care nu merită neapărat să le arătăm milă. Noi trebuie să ne rugăm ca aceștia să fie binecuvântați. Noi trebuie să Îi cerem Domnului să le reveleze adevărul cu privire la schimbările ce trebuie să se petreacă în atitudinea și comportamentul lor, ajutându-i să se căiască pentru a putea fi eliberați de păcatele lor.

Răzbunarea spune: „Tu te-ai purtat urât cu mine, deci mă voi purta și eu urât cu tine.” Îndurarea spune: „Tu te-ai purtat urât cu mine, deci eu te voi ierta, te voi reabilita și te voi trata ca și cum nu m-ai fi rănit niciodată.” Ce binecuvântare este să poți oferi și primi îndurare! Fii îndurător, și vei avea parte și tu de îndurare!

Îndurarea e o caracteristică a lui Dumnezeu care poate fi observată în modul în care se comportă El cu oamenii Săi. Îndurarea se apropie de noi atunci când am merita să fim alungați. Îndurarea este bună cu noi atunci când am merita să fim judecați. Îndurarea ne acceptă și ne binecuvântează atunci când am merita să fim respinși. Îndurarea ne înțelege slăbiciunile și nu ne judecă.

Când apreciem cu adevărat îndurarea pe care ne-a arătat-o Dumnezeu, nu vom întârzia să le oferim și noi altor oameni aceeași îndurare.


Puterea iertării nu va funcționa niciodată dacă spunem că iertăm, dar apoi ne răzgândim și îl blestemăm cu gura noastră pe cel ce ne-a greșit, sau dacă readucem în discuție ofensa ce ni s-a făcut.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon