Binele din rău

Binele din rău

„Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, și anume să scape viața unui popor în mare număr.” (Geneza 50:20)

Dumnezeu vrea să-ți restaureze sufletul. Cu cât mai mult te apropii de El, cu atât mai mult ai parte de vindecarea Sa, de puterea Sa care restaurează. El te va duce înapoi, până în momentul în care viața ta a luat-o razna și va îndrepta totul de la acel moment înainte.

Iosif este exemplul biblic clasic al modului în care Dumnezeu transformă în ceva bun tot răul care e îndreptat împotriva noastră. În acea scenă dramatică în care Iosif vorbește în Geneza 50:20, el le spune fraților săi că tot răul pe care i l-au făcut ei (căci a fost ceva cu adevărat rău) a fost folosit de către Dumnezeu spre bine, pentru a-i salva pe ei și familiile lor, dar și sute de mii de alți oameni în vreme de foamete.

În ce mă privește, nu pot spune că sunt bucuroasă că am fost abuzată, însă, prin puterea iertării și încredințându-mi suferința lui Dumnezeu, El m-a vindecat, transformându-mă într-o persoană mai bună, mai puternică, mai pregătită spiritual și mai sensibilă. El mi-a restaurat sufletul, alungând teama și nesiguranța. Acum pot avea încredere, pot iubi, pot ierta și pot trăi având o abordare simplistă a vieții, căci Dumnezeu mi-a restaurat sufletul, iar El a venit să facă același lucru și pentru tine.


Dacă ai avut parte de lucruri rele în viață, nu uita: numai Dumnezeu îți poate schimba situația. El poate scoate binele din rău.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon