Alături de tine prin viață

Știu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă să-și îndrepte pașii spre țintă. (Ieremia 10:23)

Ceea ce a spus Ieremia în versetul de astăzi este adevărat. Este imposibil pentru ființa umană să-și administreze singură viața. Noi avem o nevoie uriașă de ajutor. Dacă admitem asta, este un semn al maturității spirituale, nu al slăbiciunii. Noi suntem slabi înainte să ne găsim puterea în Domnul și, cu cât înțelegem mai repede asta, cu atât este mai bine.

Poate și tu ești cum eram eu odată – încercând din răsputeri să fac lucrurile să funcționeze și eșuând întotdeauna. Problema ta nu este că eșuezi, ci că nu te-ai dus să cauți ajutor acolo unde trebuie.

Dumnezeu nu ne va da biruința în absența prezenței Sale. Amintește-ți că adevăratul succes nu se măsoară în abilitatea de a acumula bogăție materială, ci este, de fapt, abilitatea de a te bucura de viață și de tot ceea ce îți oferă Dumnezeu. Mulți oameni au o poziție înaltă, finanțe, putere, faimă și alte lucruri similare, dar poate că nu au ceea ce contează cu adevărat: relații bune cu ceilalți, o relație bună cu Dumnezeu, pace, bucurie, mulțumire, satisfacție, sănătate și capacitatea de a se bucura de viață.

Conform Psalmului 127:1 -„Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc.” – poate avem capacitatea de a construi ceva, dar ceea ce construim nu va dura, dacă Dumnezeu nu este implicat în aceasta. El este Prietenul nostru, așa că El dorește să fie parte din tot ceea ce facem. Dumnezeu este interesat de fiecare aspect al vieții noastre și El dorește să ne călăuzească legat de toate lucrurile care ne preocupă. Crezând acest adevăr vei începutul o călătorie extraordinară cu El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Lasă-L pe Dumnezeu să fie Prietenul tău.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon