Bucură-te de călătorie

Bucură-te de călătorie

„Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: `Doamne, nu-Ţi pasă că soră-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.`” (Luca 10:40)

Sunt de părere că ar trebui să celebrăm viața de pe acest pământ. Văd prea mulți creștini care nici măcar nu se pot bucura de viață, cu atât mai mult să o celebreze. Mulți Îl iubesc pe Isus și sunt pe calea către cer, dar puțini sunt cei care se bucură de călătorie. Timp de mulți ani am fost o astfel de persoană… eram precum Marta!

Eram preocupată de aceleași lucruri precum Marta: încercam să fac toate lucrurile perfecte, pentru a-L impresiona pe Dumnezeu și pe cei din jur. Văd acum că mi-am complicat relația cu Domnul din cauza modului legalist în care vedeam neprihănirea. Mă simțeam mulțumită de mine însămi doar atunci când aveam realizări. În același timp, îi disprețuiam pe cei care erau ca Maria, care se bucurau de viața cu Hristos. Eram de părere că și ei ar fi trebuit să depună efortul pe care îl făceam eu.

Problema mea era că aveam atitudinea Martei și nimic din atitudinea Mariei. Îl iubeam pe Isus, dar încă nu înțelesesem cât de simplă era viața pe care El dorea să o trăiesc. Am realizat că trebuie să fiu ancorată în credință, să stau la picioarele lui Isus, să Îi ascult învățăturile și să mă încred în Dumnezeu cu toată ființa mea.

Dacă vrei să te bucuri de viață, învață să fii echilibrat: muncește, slujește, distrează-te și odihnește-te. Dacă viața ta e centrată doar în jurul muncii, vei avea o viață complicată și lipsită de bucurie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon