Bucuria de a crede

Bucuria de a crede

„Când nu este nicio descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu…” (Proverbele 29:18)

În cartea Proverbele scrie că, fără viziune, poporul piere. O viziune este ceva ce vedem în mintea noastră, o „vedere mentală”, cum spune o definiție. Poate fi ceva ce ne pune Dumnezeu în inimă, sau poate ceva ce ne dorim să se întâmple și pentru care ne-am rugat lui Dumnezeu. O viziune cu privire la viața noastră implică și modul în care gândim despre noi înșine și despre viitorul nostru.

Am remarcat că unor oameni le e frică să creadă că ceva bun li se poate întâmpla. Aceștia cred că vor fi dezamăgiți dacă o fac. Însă nu își dau seama că vor fi mereu dezamăgiți dacă nu cred. Dacă cred că voi primi mult și primesc doar jumătate din ceea ce am sperat e mult mai bine decât dacă aș crede că nu voi primi nimic și chiar așa să fie. Vreau să vă încurajez să începeți să credeți că veți avea parte de lucruri bune. Credeți că puteți face tot ce trebuie să faceți în viață prin Hristos. Când crezi, ți se stârnește credința în inimă, iar credința e pe placul lui Dumnezeu, aducându-te mai aproape de El.

Ar fi bine să eviți atitudinea pesimistă, de genul: „Nu se va întâmpla niciodată”. Lasă-ți credința să zboare. Dacă nu ești sigur cum să o faci, începe prin a-ți inventaria gândurile. La ce te-ai gândit și ce ai crezut în ultima vreme? Un răspuns sincer te-ar putea ajuta să îți dai seama de ce nu primești ceea ce îți dorești.


Dumnezeu ne-a invitat să ne rugăm cu îndrăzneală, cu încredere în bunătatea Sa pentru noi, iar eu îți sugerez să începi să o faci chiar de azi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon