Ca un copil

Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. (Matei 18:3)

Versetul de astăzi descrie copiii ca fiind încrezători, umili, iubitori și iertători. Gândiți-vă doar la cât de mult ne-am bucura de viața noastră și de relația noastră cu Dumnezeu și cu alți oameni, dacă am opera pur și simplu în aceste patru virtuți. Evident, Isus crede că aceste calități sunt extrem de importante pentru că El spune că nu putem intra în împărăția cerurilor fără a le avea. Nu ne putem bucura de beneficiile Împărăției lui Dumnezeu și să păstrăm atitudini rele în același timp.

Când mă gândesc la a auzi vocea lui Dumnezeu, văd că este extrem de important să fi ca un copil pentru că copiii cred ceea ce li se spune. Unii oameni spun: copiii sunt creduli, adică cred orice, oricât de ridicol ar suna. Dar eu nu cred că copiii sunt creduli; cred ca ei sunt încrezători. Cu siguranță, Dumnezeu nu vrea să fim creduli sau naivi; El vrea să avem încredere. Uneori suntem trădați de oameni pe care îi iubim și în care avem încredere și suntem tentați să nu mai avem încredere în nimeni, dar nu putem face pe toată lumea să plătească pentru ceea ce ne-a făcut o persoană.

Există oameni în lume în care nu se poate avea încredere, dar există și o mulțime de oameni buni și trebuie să refuzăm să trăim cu un spirit de suspiciune.

Dumnezeu este în totalitate demn de încredere. Din păcate, nu putem spune același lucru despre toți oamenii, dar în Dumnezeu ne putem încrede total.

Dumnezeu vrea să vii la El ca un copil, având încredere deplină în El și crezând tot ce îți spune – pentru că El este în totalitate demn de încredere.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Nu lăsați ca una sau două experiențe din viața ta să îți conducă toată viața.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon