Calea îngustă este un loc bun

Calea îngustă este un loc bun

Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află. Matei 7:14

Poate că, în urmă cu câțiva ani ai făcut ceva care,  dacă încerci să faci acum îți va deranja conștiința. Este posibil să nu te fi deranjat în urmă cu cinci ani, dar pentru că Dumnezeu ți-a dezvăluit acum că este greșit, nu te-ai mai gândi să faci acel lucru.

Dumnezeu ne vorbește despre probleme, ne corectează și apoi ne lasă să ne odihnim o vreme. Dar până la urmă, atâta timp cât încă-L ascultăm, El ne va vorbi mereu despre ceva nou.

Dacă ești așa cum am fost și eu, în trecut umblai pe o cale largă, dar acum ești pe calea îngustă. Îmi amintesc că I-am spus odată lui Dumnezeu: „Se pare că drumul meu se îngustează și se îngustează tot timpul”. Îmi amintesc că, simțeam cum drumul pe care mă conducea Dumnezeu era atât de îngust încât nu era loc pentru mine! Nu este de mirare că Pavel a spus: „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (vezi Galateni 2:20). Când Isus vine să trăiască în noi, El Își stabilește reședința permanentă și Își extinde încet prezența în viața noastră până când există mai mult din El și mai puțin din vechea noastră natură egoistă.

Dacă simți că ești pe o cale îngustă – și nu poți face ce ai făcut înainte, sau că ai restricții mari – fii încurajat; vechea ta natură egoistă este zdrobită, astfel încât, prezența lui Dumnezeu să locuiască în tine.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Îmbrățișează-ți restricțiile, știind că vor face mai mult loc pentru Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon