Câștigând În Felul Lui Dumnezeu

Câștigând în felul lui Dumnezeu

Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale! (Psalmul 25:4)

Cei mai mulți dintre noi suntem fericiți când obținem ce ne dorim. Aceasta este natura umană. Dar atunci când trăim cu Dumnezeu așa cum trebuie, alte lucruri devin mai importante decât să ne vedem dorințele îndeplinite – lucruri precum căutarea voii lui Dumnezeu pentru viața noastră, auzirea vocii Lui când luăm decizii și să ascultăm de călăuzirea Sa în fiecare situație.

Dave și cu mine am văzut odată un tablou într-un magazin din mall și am vrut să îl cumpărăm. Dave nu credea că avem nevoie de el, așa că am făcut una dintre crizele mele silențioase. Nu am mai vorbit cu el deloc pentru că eram supărată.

„Ești bine?” a întrebat Dave.

„Sunt bine. Da, sunt bine, foarte bine.” Am răspuns cu gura în timp ce în gândul meu ziceam: “Întotdeauna încerci să-mi spui ce să fac. De ce nu poți să mă lași în pace și să mă lași să fac ce vreau? Neh, neh, neh…”

Am continuat să bombăn aproximativ o oră. Încercam să-l manipulez pe Dave. Știam că prin acest comportament tăcut, flegmatic, el m-ar fi lăsat mai degrabă să fac cum vreau decât să se certe cu mine. Eram prea imatură în relația mea cu Domnul ca să înțeleg că atitudinea meu era nedumnezeiască.

Am început să-l presez pe Dave să cumpere acel tablou și în cele din urmă l-a cumpărat. Când l-am așezat în casa mea, Duhul Sfânt mi-a spus: „Știi, nu ai câștigat. Ai obținut tabloul, dar tot ai pierdut pentru că nu ai făcut-o în felul Meu.”

Singura cale de a câștiga în viață este de-a face lucrurile în felul lui Dumnezeu. Atunci, chiar dacă nu obținem ce ne dorim, avem marea satisfacție de a ști că am ascultat vocea Lui – și asta depășește satisfacția pe care o poate aduce orice lucru material sau orice realizare.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Când calea lui Dumnezeu devine calea ta, ești pe drumul spre pace și bucurie deplină.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon