Ce nădăjduiești?

Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. (Plângerile lui Ieremia 3:25)

După ce ne rugăm și îi cerem lui Dumnezeu ceea ce vrem, ceea ce avem nevoie sau ceea ce dorim, ar trebui să avem așteptări. Trebuie să fim plini de speranță, care este o așteptare plină de bucurie și de încredere, așteptarea ca ceva bun se va întâmpla. După ani de dezamăgire în perioada copilăriei și în primii ani de maturitate, am dezvoltat ceea ce Biblia numește presimțiri rele (vezi Proverbe 15:15). Asta înseamnă că mă așteptam la vești proaste de cele mai multe ori. Cred că mulți oameni sunt prinși în capcană, temându-se să aștepte ceva bun pentru că nu vor să fie dezamăgiți din nou. Dumnezeu vrea ca toată lumea să se aștepte într-un mod agresiv la lucruri bune de la El pentru că El este bun.

Nu trebuie să fiți nici pasivi. O persoană pasivă este cineva care își dorește să se întâmple lucruri bune dar nu va face altceva decât să aștepte să vadă ce se întâmplă. Deși versetul de astăzi ne spune să așteptăm, el spune să așteptăm cu nerăbdare. Îmi place să mărturisesc versetele cu voce tare în timp ce Îl aștept pe Dumnezeu să lucreze în dreptul meu. Ele îmi amintesc de promisiunile Sale și mă țin încurajată. Cuvântul lui Dumnezeu este plin de putere creatoare și atunci când este rostit în credință, este sinonim cu semănatul sămânței care va aduce recoltă.

Dacă v-ați rugat și ați așteptat mai mult decât v-ați fi gândit ca să primiți un răspuns, mulțumește-I lui Dumnezeu că El lucrează chiar și când ești ispitit să îți pierzi răbdarea. Spune-I lui Dumnezeu ce aștepți. În timp ce aștepți nu cădea în capcana nemulțumirii. Fii încrezător că răspunsul tău este pe drum.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Nu te descuraja. Dumnezeu lucrează și vei vedea rezultatele în curând.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon