Ce preferă Dumnezeu, poliester sau denim?

Ce preferă Dumnezeu, poliester sau denim?

Şi Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” – 1 Samuel 16:17

Obișnuiam să judec oamenii pentru felul în care se îmbracă și mă gândeam că nu ar trebui să port blugi în timp ce țin o conferință, până ce fiul meu m-a întrebat: „Crezi că Dumnezeu agreează mai mult poliesterul decât denimul?” (denim este materialul din care sunt făcuți blugii – n.tr.)

A fost nevoie să aibă loc câteva întâmplări, asemănătoare cu cea de mai sus, care să mă uimească, pentru a realiza că mă țineam de o atitudine religioasă, în timp ce Dumnezeu dorea să îmi împrospăteze perspectiva, ca să pot atinge mai mulți oameni.

Bineînțeles că este de dorit să ne îmbrăcăm frumos când mergem la biserică, însă este important să nu ne focalizăm pe aspectul exterior, deoarece, altfel pierdem din vedere ce este mai important, și anume, dezvoltarea relației personale cu Domnul.

Dumnezeu dorește părtășia noastră cu El, comunicarea noastră de peste zi cu El, la fel cum comunicăm cu un membru al familiei sau cu un prieten apropiat. El nu este interesat de aspectul exterior, cât este de interesat de relația noastră personală cu El.

Petrece timp cu Dumnezeu, fiind mulțumitor pentru ce a făcut și ceea ce face în viața ta. Dezvoltă o relație adevărată cu El.


Rugăciune

Doamne, ajută-mă să am o atitudine plăcută Ție cu privire la aspectul exterior. Ajută-mă să nu îi judec pe alții care nu se îmbracă în felul în care cred eu că ar trebui să o facă. Ajută-mă să dezvolt o relație puternică cu Tine în inima mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon