Cea mai mare binecuvântare

Cea mai mare binecuvântare

„Dar cine are bogățiile lumii acesteia [resurse pentru susținerea vieții] și vede pe fratele său în nevoie și își închide inima față de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? Copilașilor, să nu iubim [doar] cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul [în mod practic și cu sinceritate].” (1 Ioan 3:17-18, Biblia amplificată)

Cea mai rapidă cale de a fi binecuvântat este să decizi să fii o binecuvântare pentru alții. Atunci când decizi să ai o inimă generoasă, care se străduiește să împlinească nevoile celor din jurul tău, Dumnezeu Își revarsă binecuvântările în viața ta. Acela care este un fluviu de binecuvântare nu va seca niciodată.
În adâncul inimii fiecărui credincios este dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Cu toate acestea, egoismul ne poate face să devenim atât de agresivi cu privire la propriile dorințe, încât nu ne dăm seama de nevoile celor din jurul nostru.

Peste toți sunt oameni suferinzi. Unii sunt săraci; alții sunt bolnavi sau singuri. Mai sunt și alții care au răni emoționale sau nevoi spirituale. Un simplu gest de bunătate față de o persoană suferindă o poate face să se simtă iubită și valoroasă.

Oamenii sunt prinși în capcana de a ajunge să-și dorească să aibă tot mai mult și mai mult. Această strădanie aduce adesea rezultate prea slabe sau chiar niciun rezultat. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne putem strădui să excelăm în a fi darnici cu ceilalți. Dacă facem asta, vom descoperi că Dumnezeu are grijă ca noi să avem tot ceea ce ne trebuie pentru a ne fi împlinite nevoile și suficient și pentru a da mai departe.


Nu este binecuvântare mai mare decât să dăruiești celor aflați în nevoie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon