Cel mai bun prieten pe care-L vei avea vreodată

Este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. Proverbe 18:24

Dacă ar fi să identific cea mai importantă cheie pentru  rugăciunea eficientă și o relație intimă cu Dumnezeu, aș spune că este a-L aborda pe Dumnezeu ca și pe un prieten. Când mergem la Dumnezeu crezând că El ne vede ca pe prietenii Săi, ne sunt deschise noi căi. Experimentăm libertate și îndrăzneală, ambele necesare pentru rugăciunea eficientă.

Dacă nu-L cunoaștem pe Dumnezeu ca prieten și dacă nu suntem siguri că El ne consideră prietenii Săi, vom avea rețineri în a-I spune ce avem nevoie sau să-I cerem ceva. Dacă avem o relație rigidă și distantă cu Dumnezeu, rugăciunile noastre pot fi legaliste. Dar dacă mergem la El ca la Prietenul nostru, fără să ne pierdem însă reverența și venerația față de El, comunicarea noastră cu El va rămâne proaspătă, interesantă și intimă.

O prietenie naturală implică a iubi și a fi iubit. Înseamnă să știi că cineva este de partea ta, că vrea să te ajute, să te înveselească și să urmărească mereu binele tău. Un prieten este cineva pe care îl prețuiești, un tovarăș, un partener, cineva care îți este drag, cineva cu care vrei să petreci timp și cu care să te bucuri. Devii prietenul cuiva investind timp în relația cu el și împărtășind viața cu acea persoană. Te încurajez să-L vezi pe Dumnezeu ca pe un prieten. Tratează-L cu respect și onoare, dar tratează-L ca pe prietenul tău și învață să comunici cu El la fel de deschis și ușor cum ai face cu un prieten pământesc. Este cel mai bun Prieten pe care L-ai avut vreodată.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Ești prietenul lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon