Cheamă-L pe Dumnezeu „Ava”

Cheamă-L pe Dumnezeu „Ava”

Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!” – Romani 8:15

Frica poate fi o influență puternică în viața noastră, însă este doar modul prin care inamicul ne pervertește credința. El ne spune: „Crede ce îți spun, lucrul acesta nu va merge. Rugăciunile tale nu folosesc la nimic. Tu nu stai drept înaintea lui Dumnezeu, ești un ratat”.

Frica îți spune întotdeauna ceea ce nu ești, ce nu ai, ce nu poți face și ce nu poți fi niciodată. Însă Romani 8:15 spune că tu, fiind un copil al lui Dumnezeu, Îl poți chema: „Ava – Tată.”

Cuvântul Ava (Abba) în ebraică era un termen pe care copilașii îl foloseau când se adresau tatălui lor, fiind un cuvânt similar cu „tăticule”. Este mai puțin formal decât Tată și denotă o apropiere confortabilă între copil și tatăl lui.

Isus a spus că Îl putem numi Ava pe Dumnezeu, deoarece El ne-a eliberat de toate fricile. El întotdeauna va avea grijă de copiii Lui preaiubiți, iar noi ne putem apropia de El fără frica de a fi respinși. Când alergăm la El cu orice problemă sau durere, ne așteaptă cu brațele deschise, pentru a ne încuraja și a ne mângâia.


Rugăciune

Ava, Tată, mulțumesc că ai făcut din mine copilul Tău. Știu că vei avea grijă de mine, așa că nu voi mai trăi în legăturile fricii. Te iubesc!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon