Conștient de iubirea lui Dumnezeu

Conștient de iubirea lui Dumnezeu

„Și noi am cunoscut [am înțeles, am recunoscut, am devenit conștienți de aceasta prin observare și experiență] și am crezut [am aderat la, ne-am pus credința în și ne-am bazat pe] dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el.” (1 Ioan 4:16, Biblia amplificată)

În 1 Ioan 4:16, Biblia ne spune să „înțelegem, recunoaștem” și să fim „conștienți” de iubirea pe care ne-o poartă Dumnezeu. A avea o relație apropiată, personală cu Dumnezeu înseamnă a fi conștient de iubirea Sa tot timpul și a fi uimit în mod constant de faptul că El ne iubește chiar și atunci când nu merităm.

Un mod prin care te încurajez să faci asta este să păstrezi un jurnal de aducere aminte, o agendă în care să îți notezi lucrurile speciale pe care le face Domnul pentru tine. Atunci când începi să observi și să remarci bunătatea lui Dumnezeu astfel, vei fi surprins de cât de des se manifestă iubirea lui Dumnezeu în viața ta în moduri practice (fie ele mai mari sau mai mici).

Iubirea lui Dumnezeu îți poate schimba viața dacă îi permiți. Aceasta îți poate vindeca rănile emoționale. Iubirea Lui îți dă puterea de a merge mai departe în momentele grele, dar îți și îmblânzește inima, ajutându-te să îi iubești pe ceilalți mai mult. Îți poți imagina ceva mai bun de care să fii „conștient” decât această iubire măreață?


Poate că lucrul cel mai bun pe care îl poți face astăzi este să observi iubirea lui Dumnezeu, să o recunoști și să o celebrezi cu mulțumiri.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon