Continuă să avansezi

Continuă să avansezi

„De aceea îți aduc aminte să înflăcărezi [reaprinzi jarul, să ațâți flăcările, să continui să arzi] darul [plin de har al] lui Dumnezeu [focul interior] care este în tine prin punerea mâinilor mele [alături de cele ale bătrânilor de la ungerea ta].” (2 Timotei 1:6, Biblia amplificată)

În viețile noastre spirituale, fie avansăm agresiv în mod intenționat, fie alunecăm înapoi. Nu există creștinism de stagnare. Este important să continuăm să înaintăm. Tocmai de aceea, lui Timotei i s-a spus să ațâțe flacăra și să reaprindă zelul care îi cuprinsese inima la început. El începuse să obosească, iar focul ce ardea în el odinioară devenise acum abia o flăcăruie.

Evident că Timotei dăduse înapoi, probabil din cauza fricii. E ușor de înțeles de ce Timotei e posibil să-și fi pierdut încrederea și curajul. În acea perioadă, aveau loc multe persecuții, iar Pavel, mentorul său, era la închisoare. Însă Pavel l-a încurajat pe Timotei să se înflăcăreze, să-și revină, să-și amintească ce chemare a primit în viață, să nu se lase cuprins de teamă și să nu uite că Dumnezeu îi dăduse un duh de putere și iubire și o minte sănătoasă.

De fiecare dată când ne lăsăm dominați de teamă, începem să dăm înapoi. Teama ne împiedică să avansăm și ne face să vrem să dăm bir cu fugiții în loc să avansăm cu putere. Dacă astăzi te simți nesigur, plin de incertitudine sau poate te temi, primește încurajarea făcută de Pavel lui Timotei. Ațâță-ți credința, fii înflăcărat pentru Dumnezeu și nu uita niciodată că El îți este alături. Cu El alături, oricât de grea ar părea situația, poți face orice ai de făcut prin El.


Niciodată, niciodată, niciodată… nu te da bătut!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon