Credința sinceră

Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun (curat) şi dintr-o credinţă neprefăcută (sinceră). 1 Timotei 1:5

Nu vrem să fim copilăroși în credința noastră sau în rugăciunea noastră; vrem să fim ca niște copii. Domnul nu vrea să ne complicăm relația cu El. El caută inimi sincere, pentru că El este un Dumnezeu al inimilor. El vrea să ne rugăm cu credință, care nu este o emoție, ci o forță spirituală care afectează tărâmul nevăzut. Dumnezeu este un Dumnezeu al rânduielii, dar nu un Dumnezeu al regulilor, regulamentelor și legilor; El nu vrea să ne epuizăm rostind rugăciuni îndelungate, care nu sunt călăuzite de Duhul, sau care sunt după un tipar și necesită o anumită postură. Acest lucru ar fi legalist și întotdeauna stoarce de viață relația noastră cu Dumnezeu. „Duhul dă viață, dar legea ucide” (vezi 2 Corinteni 3:6).

Când urmăm călăuzirea Duhului Sfânt, comunicarea noastră cu Dumnezeu va fi plină de viață. Nu vom mai fi nevoiți să ne uităm la ceas ca să ne asigurăm că alocăm destul timp, așa cum fac mulți oameni. Când considerăm vorbitul cu Dumnezeu și ascultatul Său, o obligație și o lucrare a propriei noastre firi, cinci minute pot părea ca o oră. Dar când rugăciunea noastră este energizată de Duhul Sfânt, o oră poate părea ca cinci minute. Îmi place să mă rog și să am părtășie cu Dumnezeu până când mă simt plină și mulțumită. Încearcă să te relaxezi și să te bucuri de timpul petrecut cu Dumnezeu și te vei simți satisfăcut.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Străduiește-te să fii ca un copil, dar nu copilăresc.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon