Despre inimă

Despre inimă

„Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții!” (Proverbele 4:23)

Inimile noastre reprezintă mințile noastre și partea cea mai profundă din noi. E important să Îl slujim pe Dumnezeu cu o inimă curată. Chiar dacă faci un lucru bun, e posibil să nu-l faci din toată inima. Regele Amația era tocmai un astfel de om. Ni se spune că el făcuse tot ce era bine, dar nu făcuse totul din inimă; drept urmare, Dumnezeu nu era deloc mulțumit (2 Cronici 25:2).

Poate fi destul de dureros să ne facem timp ca să ne analizăm cu atenție motivația din spatele anumitor acțiuni, dar este un exercițiu extrem de valoros. Atunci când Îl slujim pe Dumnezeu din toată inima, ne apropiem mai mult de El.

Biblia spune că nu trebuie să facem fapte bune ca să ne observe lumea, sau să ne rugăm ca să îi impresionăm pe oameni. Dacă facem ceea ce facem pentru Domnul, atunci vom fi răsplătiți de către El.
Fă-ți timp ca să analizezi cu atenție tot ceea ce faci și roagă-L pe Dumnezeu să-ți dezvăluie dacă ai vreun motiv necurat. Dacă da, atunci poți schimba acest lucru cu ajutorul lui Dumnezeu. Fă ceea ce faci numai deoarece crezi cu adevărat că aceasta este voia Domnului pentru tine și fă-o pentru a-L slăvi pe El. Când vei face asta, te vei apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Pe Dumnezeu Îl interesează mai mult de ce facem ceea ce facem și nu neapărat ceea ce facem. Oamenii ne văd acțiunile, dar Dumnezeu vede ceea ce e cu adevărat în inima noastră!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon