Despre prudență

Despre prudență

„Eu, înțelepciunea, locuiesc împreună cu prudența; eu găsesc cunoștința și discernământul.” (Proverbe 8:12 NTR)

Un cuvânt despre care nu există multă învățătură este „prudență”. În Scriptură, „a fi prudent” înseamnă a fi un bun administrator al darurilor pe care Dumnezeu ți le-a dat. Aceste daruri includ abilități, timp, energie, putere, sănătate, precum și posesiuni materiale. Astfel, aceste daruri vizează atât trupurile, cât și mințile și duhurile noastre.

Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu diferite daruri, prin harul Său, în funcție de modul în care El vrea să ne folosească. O persoană poate avea un talent muzical pe care îl folosește pentru a sluji pe plan local, pe când o altă persoană înzestrată cu același dar este cunoscută în întreaga lume. Biblia ne spune să ne folosim darurile după harul care ne-a fost dat (Romani 12:6).

Fiecare dintre noi ar trebui să știm „cât putem duce”, să ne dăm seama când suntem la limită și când intrăm în suprasolicitare. În loc să ne suprasolicităm pentru a-i mulțumi pe alții, pe noi înșine sau pentru a ne atinge scopurile, trebuie să învățăm să Îl ascultăm pe Dumnezeu și să ne supunem voii Lui pentru noi. Dacă Îl lăsăm pe El să ne călăuzească pașii, ne vom putea bucura de o viață binecuvântată.

Cu toții experimentăm stresul și uneori simțim efectele lui, de aceea trebuie să învățăm cum să gestionăm situațiile stresante. Cere-I lui Dumnezeu să îți arate domenii din viața ta în care ai putea schimba anumite lucruri, pentru a elimina stresul în exces.

Dumnezeu este bun și vrea să trăiești o viață plină de pace.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon