Dinăuntru În Afară

Dinăuntru în afară.

Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti; ea poartă o haină ţesută cu aur. (Psalmul 45:13)

În perioada Crăciunului, în ferestrele magazinelor sunt adesea expuse cadouri strălucitoare, cu panglici perfect legate. Aceste cadouri pot părea de dorit, dar dacă ar fi să le deschidem, nu am găsi nimic în interior. Sunt goale, doar de „imagine”. Viața noastră poate fi la fel, ca acele cutii frumos ambalate, fără nimic valoros în interior. În exterior, viața noastră poate părea atractivă sau chiar de invidiat de ceilalți, dar pe interior putem fi uscați și goi. Putem părea spirituali pe dinafară, dar să fim neputincioși dacă nu permitem Duhului Sfânt să-și găsească locul în inimile noastre.

Versetul de astăzi subliniază importanța vieții interioare. Dumnezeu pune Duhul Sfânt în noi să lucreze în lăuntrul nostru – atitudinile noastre, răspunsurile, motivațiile, prioritățile și alte lucruri importante.

Pe măsură ce ne supunem domniei lui Hristos în adâncul ființei noastre, vom simți când El ne vorbește și vom experimenta cum neprihănirea, pacea și bucuria Sa se clădesc în noi pentru a ne împuternici pentru o viață din belșug (vezi Romani 14:17).

Duhul Sfânt trăiește în noi pentru a ne face din ce în ce mai mult ca Hristos și să ne umplem de prezența și călăuzirea Lui, așa că vom avea ceva de împărtășit cu ceilalți, ceva care vine din adâncul ființei noastre și este valoros, puternic și dă viață tuturor celor cu care interacționăm.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Concentrează-te pe viața ta lăuntrică mai mult decât pe cea exterioară.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon