Doamne, Învață-Mă Să Mă Rog

Doamne, învață-mă să mă rog

„Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui.” (Luca 11:1)

Una dintre cele mai importante rugăciuni pe care o putem rosti și care ne poate schimba viața este: „Doamne, învață-mă să mă rog”. Nu e pur și simplu: „Doamne, învață-mă să mă rog”, ci „Doamne, învață-mă să mă rog”. Nu este suficient doar să știm despre rugăciune; trebuie să știm cum să ne rugăm – să vorbim și să-L ascultăm pe Dumnezeu – ca niște persoane care se află într-o relație personală intimă și dinamică cu Dumnezeul Căruia ne rugăm. Deși există principii de rugăciune care se aplică tuturor, noi suntem persoane unice și Dumnezeu ne va conduce pe fiecare dintre noi să ne rugăm și să comunicăm cu El în moduri unice personale.

A fost o perioadă în care am participat la multe „seminarii de rugăciune” și apoi am încercat să reproduc în viața mea de rugăciune ce am auzit pe alții spunând despre felul în care s-au rugat. În cele din urmă, însă, mi-am dat seama că Dumnezeu are un plan de rugăciune personalizat pentru mine – un mod în care să vorbesc cu El și să-L aud cel mai eficient – și a trebuit să aflu care era acesta. Am început să spun: „Doamne, învață-mă să mă rog”. Dumnezeu mi-a răspuns într-un mod puternic și a adus îmbunătățiri minunate în viața mea de rugăciune.

Dacă dorești să te bucuri de o relație mai profundă, personală și puternică cu Dumnezeu prin rugăciune, te încurajez să spui: „Doamne, învață-mă să mă rog”. O va face și în curând vei găsi o mai mare libertate și eficiență în viața ta de rugăciune. Dumnezeu te va călăuzi spre plan unic, proaspăt, care funcționează de minune pentru tine.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Permite-I lui Dumnezeu să te învețe cum să te rogi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon