Dorința noastră cea mai mare

Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete; nu-i va bate arșița, nici soarele; căci Cel ce are milă de ei îi va călăuzi și-i va duce la izvoare de ape (Isaia 49:10).

Dumnezeu nu dorește ca noi să ne dorim altceva mai mult decât Îl dorim pe El. Nu este vorba de faptul că nu ar trebui să ne dorim lucruri, ci că nu ar trebui să le dorim mai mult decât Îl dorim pe El. Domnul vrea să trăim în realitatea prezenței Lui în fiecare zi și să fim împliniți cu cine este El.

Versetul de astăzi vorbește despre un miraj. Noi, de fapt, suntem însetați după Dumnezeu, dar dacă nu realizăm că El este Cel după care tânjim, putem fi înșelați cu ușurință, la fel cum mirajul îi induce în eroare pe călătorii din deșert. Satan ne poate înșela, făcându-ne să ne concentrăm pe lucruri care niciodată nu ne vor satisface. Nimic nu ne poate împlini în afară de Dumnezeu, așa că trebuie să ne punem inima să-L căutăm. Dacă Îi dăm primul loc în dorințele, gândurile, conversațiile și alegerile noastre, setea noastră va fi stâmpărată și nu vom fi duși în rătăcire.

Noi avem nevoi legitime și Dumnezeu vrea să le împlinească. Dacă vom căuta fața Lui (prezența-I), vom descoperi că mâna Lui este întotdeauna deschisă pentru noi. Dar de căutăm lucruri putem fi înșelați ușor și putem descoperi că am fost înșelați de miraje – lucruri care par să fie ceea ce ne dorim, dar, de fapt, nu sunt așa.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Dumnezeu are tot ce ai Tu nevoie!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon