Dragostea agape a lui Dumnezeu

Dragostea agape a lui Dumnezeu

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. —Ioan 3:16

Biblia vorbește despre diferite tipuri de iubire. Există cuvântul grecesc fileo, care înseamnă „prietenie sau afecțiune sinceră”. Apoi, există eros, care este dragostea pasională pe care o simțim pentru un iubit. Dar există un al treilea tip – o iubire mai înaltă.

Agape este felul de dragoste pe care Dumnezeu o are față de Fiul Său și față de omenire. Este o dragoste care sacrifică… dragostea pe care o vedem în Ioan 3:16: Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu…

Există atât de multe versete pe această temă; este într-adevăr ceva ce trebuie să studiezi personal. Un alt verset care ne învață conceptul iubirii agape este Matei 5:44. Ne spune să-i iubim pe dușmanii noștri și să ne rugăm pentru cei care ne persecută.

Nu este greu să te rogi pentru oamenii care sunt buni cu tine. Dar e o provocare să te rogi pentru oamenii care te-au rănit. Este ușor să petreci timp cu prietenii de la biserică. Dar este mai greu să cauți o persoană care pare nefericită și singură și s-o asculți. Asta e dragostea agape. Îți sacrifici confortul pentru a face ceea ce este drept.

Poți să-i iubești pe oameni prin a fi răbdători cu ei, înțelegându-te cu ei, spunând ceva încurajator sau prin a nu spune nimic când ai avea tot dreptul. Ca oameni, în mod involuntar suntem egoiști, întrebându-ne mereu: „Cum rămâne cu mine?” E timpul să declarăm război egoismului cu puterea dragostei agape.

E timpul să fim buni și iubitori față de oameni pe măsură ce studiem și înțelegem ceea ce spune Scriptura despre dragoste. Și lasă iubirea agape a lui Dumnezeu din tine să se reverse spre ceilalți.


Rugăciune

Doamne, dragostea Ta Agape este uimitoare. Dă-mi putere când voi declara război egoismului și iau decizia să trăiesc intenționat o viață condusă de dragostea agape.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon