Dragostea lui Dumnezeu nu se bazează pe sentimente

Dragostea lui Dumnezeu nu se bazează pe sentimente

Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. – Romani 5:5

Este imposibil ca dragostea umană să fie necondiționată, ca a lui Dumnezeu. Însă, ca și credincioși în Isus Hristos, avem dragostea lui Dumnezeu în noi. Noi putem lăsa ca această dragoste să curgă liber, fără a fi condiționată. Dragostea noastră poate eșua, dar a lui Dumnezeu niciodată.

Am constatat că, deși uneori nu pot iubi o persoană prin puterea mea, sunt capabilă să fac acest lucru prin dragostea lui Dumnezeu. Adevărata dragoste de la Dumnezeu nu depinde de sentimente, ea se bazează pe decizie. Nu contează dacă acea persoană merită sau nu. Este eliberator să poți iubi oamenii fără a te gândi dacă merită sau nu. Dragostea umană se bazează pe sentimente, este un răspuns la dragostea unei alte persoane sau a bunătății pe care ea a arătat-o. Acest fel de dragoste vine și trece.

Dragostea lui Dumnezeu este total diferită. Nu se bazează pe nimic altceva decât pe Dumnezeu. Când Îl primim pe Isus ca Salvator personal, dragostea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt. Lasă astăzi ca dragostea lui Dumnezeu din inima ta să curgă spre alții.


Rugăciune

Doamne, dragostea mea se poate epuiza dar dragostea Ta – niciodată. Voi continua să mă bazez pe dragostea Ta fără sfârșit, pentru a putea să o dăruiesc și altora, fără a fi preocupat dacă o merită sau nu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon