Duhul înfierii

Duhul înfierii

„Și [duhul pe care] voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică, ci ați primit un duh de înfiere [duhul care dă urmași], care ne face să strigăm [cu fericire]: ‚Ava!’, adică ‚Tată!’” (Romani 8:15, Biblia amplificată)

Apostolul Pavel ne spune că Duhul Sfânt este Duhul înfierii. Cuvântul înfiere înseamnă că noi suntem aduși în familia lui Dumnezeu, cu toate că, inițial, eram străini, fără a avea nicio legătură cu Dumnezeu. Înainte eram păcătoși, îndepărtați de Dumnezeu, însă, în marea Lui îndurare, El ne-a mântuit, ne-a răscumpărat și ne-a adus iar aproape de El, prin sângele propriului Său Fiu.

Noi înțelegem înfierea în sens firesc. Știm că unii copii care nu au părinți sunt înfiați de către oameni care îi aleg în mod intenționat și îi iau ca să fie ai lor. Ce onoare să fie aleși anume de către cei care vor să-și reverse iubirea asupra lor!

Exact asta a făcut și Dumnezeu pentru noi, cei care credem în Hristos. Datorită a ceea ce a făcut Isus pentru noi pe cruce, acum facem parte pe veci din familia Sa, iar Duhul Său locuiește în duhul nostru, strigând către Tată. Înainte de întemeierea lumii, Dumnezeu Tatăl a decis ca oricine Îl iubește pe Hristos să fie iubit și acceptat de către El drept copil al Său. El a decis să îi înfieze pe toți cei care Îl acceptă pe Isus ca Mântuitor. Noi devenim moștenitori ai lui Dumnezeu și comoștenitori alături de Fiul Său, Isus Hristos.


Cunoașterea relației noastre de familie cu Dumnezeu este cea care ne dă curajul de a ne duce înaintea tronului Său pentru a ne face cunoscute cererile.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon