Duhul Sfânt ne dă biruință asupra emoțiilor noastre

Duhul Sfânt ne dă biruință asupra emoțiilor noastre

Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac. – Ioan  14:16

Inamicul nostru numărul unu sunt emoțiile. În general, avem tendința să fim conduși de modul în care ne simțim, dar trebuie să realizăm că simțămintele sunt capricioase și se schimbă de la o zi la alta. Este necesar să fim atenți să nu urmăm fiecare gând care ne trece prin minte, pentru că gândurile și simțămintele nu ne dictează întotdeauna adevărul.

De exemplu, în timp ce Duhul Sfânt revelează adevărul, muți oameni sunt depresivi pentru că nu pot face față acestui adevăr. Noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre în timp ce ne expunem adevărului, mai degrabă decât să ne scuzăm și să blamăm pe oricine altcineva pentru problemele noastre. Atunci când facem acest lucru și îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute, apăsarea de peste noi se ridică și ne simțim ușurați și eliberați.

Putem să experimentăm biruință asupra emoțiilor noastre, supunându-ne Duhului Sfânt și ascultând de înțelepciunea Lui. Isus ne-a trimis Duhul Său ca să ne fie Mângăietor, Sfătuitor, Ajutor, Mijlocitor, Avocat, Cel care ne întărește și rămâne lângă noi pentru totdeauna.

Mulțumim lui Dumnezeu că nu trebuie să fim dezamăgiți, descurajați, deznădăjduiți, depresivi sau disperați. Duhul Sfânt ne dă biruință asupra emoțiilor noastre!


Rugăciune

Duhule Sfânt, nu pot de unul singur să îmi controlez emoțiile și obiceiurile. Mulțumesc că mă ajuți, dându-mi puterea Ta, care să mă conducă în biruință.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon