Dumnezeu ascultă

Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui. (Maleahi 3:16)

Versetul de astăzi spune că lui Dumnezeu îi plac conversațiile în care vorbim despre cât de bun este El. Când aude aceste vorbe, Își scoate cartea de aducere aminte și le scrie. El nu scrie murmurul, văitarea și suspinul, ci El înregistrează cuvintele pe care le rostim atunci când lauda este pe buzele noastre.

Gândește-te cum te-ai simți dacă ți-ai auzi copiii spunând: „Mama noastră este minunată. Avem cea mai minunată mamă din lume. Nu-i așa că avem cei mai incredibili părinți? Sunt cei mai buni părinți!” Sunt sigură că dacă ai asistat la o astfel de conversație între copii, abia ai așteptat să-i binecuvintezi.
Dar, pe de altă parte, ce se întâmplă dacă ai intra în cameră și i-ai auzi pe copii spunând: „Sunt sătul de mama și tata. Ei nu fac niciodată nimic pentru noi. Au toate aceste reguli. Nu vor să ne lase să ne distrăm. Mama întotdeauna ne stresează și ne bate la cap să ne facem temele. Dacă părinții noștri ne-ar iubi cu adevărat, ne-ar oferi ceea ce vrem, nu ceea ce cred ei că e cel mai bine.”

Viața noastră cu Dumnezeu nu este diferită de cele două scenarii pe care le-am descris mai sus. Suntem copiii lui Dumnezeu! El aude tot ceea ce spunem și El știe ce este în inimile noastre chiar și atunci când nu spunem. Ce ar vrea El să audă de la noi? Ce mare este El! Cât de minunat este El! Ce lucruri minunate a făcut, face și va face! Vorbește de bine despre Dumnezeu, fa-o din inimă și vei creea o atmosferă pentru ca Dumnezeu să-ți vorbească.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Spune lucruri despre care ști că Dumnezeu se va bucura să le audă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon