Dumnezeu îți va vorbi cu înțelepciune

Dumnezeu îți va vorbi cu înțelepciune

Dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu. (Proverbe 2:3-5)

Versetele de astăzi ne îndeamnă să căutăm înțelepciunea și să cerem pricepere. Acest lucru se datorează faptului că înțelepciunea lui Dumnezeu depășește cu mult cea mai bună idee a omului. Dumnezeu vede sfârșitul de la început, El vede inimile și motivațiile oamenilor și știe lucruri pe care noi nu le știm. Fie că ne confruntăm cu agitația zilnică a vieții sau cu un atac la scară largă a inamicului, înțelepciunea lui Dumnezeu va face diferența – și singurul mod de a obține această înțelepciune este s-o ceri de la Dumnezeu.

De multe ori, când Dumnezeu ne vorbește, El ne oferă înțelepciune. Poate face aceasta împărtășind o anumită perspectivă asupra unei situații sau spunându-ne clar ce să facem atunci când avem decizii de luat. El Își poate face cunoscută înțelepciunea într-o varietate de moduri și ar trebui să o primim întotdeauna ca un dar prețios.

Te încurajez să prețuiești înțelepciunea lui Dumnezeu ca pe o comoară spirituală neprețuită și să te gândești la ea ca la un lucru fără de care nu poți trăi, pentru că nu poți, dacă dorești să ai o viață de succes. Fă-ți un obicei din a te ruga și a-I cere lui Dumnezeu înțelepciunea Sa în orice situație – mare și mică. El îți va da înțelepciune și vei fi încântat de rezultate.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Nicio problemă nu este prea mică pentru a nu necesita înțelepciunea lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon