Dumnezeu ne vorbește individual

Dumnezeu ne vorbește individual

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!”, când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

Un motiv pentru care Dumnezeu ne vorbește este pentru a ne ajuta să cunoaștem diferența dintre bine și rău, astfel încât să putem face alegeri bune. Unele lucruri pot fi greșite pentru o persoană și potrivite pentru alta, sau invers, așa că avem nevoie cu toții de o direcție personală de la Dumnezeu. Desigur, anumite principii generale despre bine și rău se aplică tuturor; de exemplu, știm cu toții că minciuna, înșelăciunea și furtul sunt greșite, la fel cum sunt multe alte lucruri. Dar există și lucruri specifice pentru noi, ca indivizi. Fiul meu era într-o călătorie și plănuise să o prelungească cu o zi, dar s-a trezit dimineața și n-a avut liniște să mai stea, așa că s-a întors acasă. Dumnezeu are planuri diferite și unice pentru fiecare iar El știe anumite lucruri pe care nici măcar noi nu le știm despre noi înșine.

Este posibil să nu înțelegem de ce Dumnezeu ne spune să nu facem ceva când toată lumea din jurul nostru face acel lucru, dar dacă inimile noastre sunt sensibile, avem încredere și ne supunem Lui chiar și atunci când nu înțelegem de ce. Concluzia este că nu trebuie să știm tot ce se află în spatele a ce ne cere El – trebuie doar să învățăm să auzim vocea Lui și să ne supunem.

Soldații care se antrenează pentru luptă sunt uneori obligați să facă exerciții ridicole, lucruri care nu par să aibă sens. Învață să facă acele lucruri îndată și ascultă ordinele rapid și fără întrebări, chiar și atunci când nu înțeleg. Dacă se află în prima linie de luptă și conducătorii lor comandă ceva, ar putea fi uciși dacă se opresc și întreabă: „De ce?” În același fel, Dumnezeu vrea să avem încredere în îndrumarea Lui iubitoare în viața noastră și să ne supunem Lui fără întârziere și fără întrebări.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Ascultă de vocea lui Dumnezeu chiar și atunci când nu înțelegi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon