Dumnezeu nu Se schimbă

Dumnezeu nu Se schimbă

„Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi, şi în veci!” (Evrei 13:8)

Ce ne face să Îl iubim pe Isus? Există multe răspunsuri la acestă întrebare, cum ar fi faptul că Și-a dat viața ca noi să nu fim pedepsiți pentru păcatele noastre. El a murit, dar a înviat a treia zi! În relația personala cu El, unul dintre lucrurile pe care ar trebui să îl apreciem cel mai mult este faptul că putem să ne bazăm pe caracterul Lui neschimbător. El poate schimba pe oricine are nevoie de schimbare, însă El rămâne întotdeauna Același.

Așa ar trebui să ne dorim și noi să fim, dar acest lucru nu se va putea întâmpla dacă nu ne controlăm sentimentele. A fi matur emoțional înseamnă a fi capabil să iei decizii bazându-te pe îndemnurile Duhului, și nu ale firii. Acest lucru, însă, nu se face instant.

Sentimentele noastre nu vor dispărea niciodată, însă putem învăța să le ținem sub control. Dumnezeu este capabil să ne dea echilibru. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să devenim lipsiți de sentimente sau rigizi; Dumnezeu ne-a creat partea emoțională, ca să ne putem bucura de viață. Echilibrul îl găsim dacă rămânem sub călăzirea Duhului Sfânt, bizuindu-ne doar pe puterea Sa.

Dumnezeu nu vrea ca noi să fim altfel în funcție de circumstanțele în care ne aflăm, ci vrea să rămânem la fel, așa cum este El.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon