Dumnezeu oferă înțelepciune

Dumnezeu oferă înțelepciune

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată (Iacov 1:5).

Unul dintre motivele pentru care este atât de important să auzim vocea lui Dumnezeu este că ea eliberează înțelepciunea Lui în orice situație – iar aceasta poate schimba complet lucrurile din jurul nostru. Când în circumstanțele din viața noastră apare înțelepciunea lui Dumnezeu, fie că e vorba de o decizie, o relație, o problemă financiară, o criză medicală, o situație de ordin profesional, o problemă personală sau o alegere care poate afecta în viitor cursul vieții tale, ea poate să îți ofere lumina și direcția pe care probabil nu ai fi putut-o avea altfel. Înțelepciunea lui Dumnezeu îți poate economisi bani, timp, energie – practic întreaga viață. Ea îți poate aduce binecuvântări pe care nu ți le poți imagina, îți poate aduce favoare acolo unde odată erai disprețuit, poate restaura diviziunile dintre oameni și poate aduce o totală restaurare acolo unde este distrus totul. Înțelepciunea lui Dumnezeu te poate face mult mai deștept decât ești în mod natural, călăuzindu-te spre lucruri extraordinare.

Versetul de astăzi spune că Dumnezeu ne dă înțelepciune, dar ce înseamnă să fii înțelept?

Pur și simplu, oamenii înțelepți iau acum decizii de care vor fi fericiți mai târziu. Pe de altă parte, oamenii neînțelepți fac ceea ce li se pare bine pe moment și aproape întotdeauna sfârșesc prin a fi nefericiți în urma alegerilor făcute. Oamenii neînțelepți acționează bazați pe emoțiile lor, în loc să-I ceară lui Dumnezeu înțelepciune, și de regulă, regretă deciziile pe care le-au luat conduși de emoții impulsive. Dimpotrivă, atunci când oamenii înțelepți se uită înapoi la o anumită situație, se minunează de harul și călăuzirea pe care le-au primit de la Dumnezeu atunci când L-au căutat. Ei își dau seama că au fost binecuvântați într-un mod extraordinar de către Dumnezeu atunci când văd rezultatele care rezultă din alegerile lor. Astăzi, când Îl cauți pe Dumnezeu, cere-I înțelepciune.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Ia decizii acum de care vei fi fericit mai târziu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon