Dumnezeu te poate elibera de rușine

Dumnezeu te poate elibera de rușine

În locul ocării voastre, veţi avea îndoită cinste; în locul ruşinii, se vor veseli de partea lor,
căci vor stăpâni îndoit în ţara lor şi vor avea o bucurie veşnică. – Isaia 61:7

Te-ai întrebat vreodată cum a fost viața lui Adam și Eva înainte de a păcătui?

Geneza 2:25 ne spune că, deși Adam și Eva erau goi în Grădina Edenului, lor nu le era rușine. Pe lângă faptul că erau fără haine, acest verset indică faptul că ei erau deschiși și cinstiți unul față de celălalt – nu se ascundeu în spatele unor măști, nu jucau niciun rol. Erau liberi să fie ei înșiși, pentru că nu aveau niciun sentiment de rușine. Odată ce au păcătuit, s-au ascuns (vezi Geneza 3:6-8).

Dacă nu ar fi fost lucrarea lui Isus pe cruce, toți ar trebui să trăim cu rușinea copleșitoare a păcatului. Dar datorită sacrificiului Său, omenirea are ocazia să se bucure de o libertate perfectă unul cu celălalt și cu Dumnezeu.

Din păcate, cei mai mulți trăiesc încă cu povara rușinii, chiar dacă Cuvântul lui Dumnezeu ne promite și ne asigură că putem fi eliberați de ea (vezi Isaia 61:7).

Dumnezeu te poate elibera de rușine. Roagă-te și cere-I să te elibereze de rușinea care încearcă să se dezvolte în tine.


Rugăciune

Doamne, accept eliberarea de rușine pe care Tu ai plătit-o la cruce pentru mine la cruce. Nu mă mai ascund, nu mă mai simt nevaloros. Tu ai șters păcatul meu și vreu să trăiesc liber și deschis înaintea Ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon