Dumnezeu vorbește în multe feluri

Dumnezeu vorbește în multe feluri

Eu sunt, Cel ce vorbesc cu dreptate. (Isaia 63:1)

În versetul de astăzi, Dumnezeu declară că El vorbește și, atunci când o face, vorbește cu dreptate. Putem fi mereu siguri că ceea ce spune El este corect. Dumnezeu ne vorbește în multe moduri: prin Cuvântul Său, natură, oameni, circumstanțe, pace, înțelepciune, intervenția supranaturală, visele, vedeniile și ceea ce unii numesc „conștiința”, care este cel mai bine descris ca o „siguranță” în inima noastră. El vorbește, de asemenea, prin ceea ce Biblia numește o „voce liniștită”, care cred că se referă și la conștința noastră.

Dumnezeu vorbește și prin conștiință, prin dorințele noastre și cu o voce audibilă, dar nu uita că atunci când El vorbește, ceea ce spune este întotdeauna corect și nu este niciodată în dezacord cu Cuvântul Său scris. Rareori auzim vocea audibilă a lui Dumnezeu, deși se poate întâmpla. Am auzit clar vocea Lui de trei sau patru ori pe parcursul vieții mele. În două dintre aceste ocazii, dormeam și vocea Lui m-a trezit, strigându-mă pur și simplu pe nume. Tot ce am auzit a fost „Joyce”, dar am știut că a vorbit Dumnezeu. Nu mi-a spus ce a vrut, dar am știut instinctiv că El mă chema să fac ceva special pentru El, deși doar după câțiva ani am știut cu claritate despre ce era vorba.

Vreau să te încurajez să-I ceri lui Dumnezeu să te ajute să auzi vocea Lui în orice fel alege să îți vorbească. El te iubește; El are planuri bune pentru viața ta și El vrea să îți vorbească despre aceste lucruri.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dumnezeu vorbește în multe feluri, dar nu uita – El nu va contrazice Biblia, cuvântul Lui scris.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon