Dumnezeu vorbește prin daruri și abilități

Dumnezeu vorbește prin daruri și abilități

Inima omului se gândește pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă pașii (Proverbe 16:9).

Oamenii se întreabă adesea Ce ar trebui să fac cu viața mea? Care este scopul vieții mele? Are Dumnezeu un plan pentru mine? Unul din modurile în care Dumnezeu ne răspunde la aceste întrebări este prin darurile și abilitățile noastre naturale. El ne călăuzește să ne înțelegem scopul prin îndemânările și talentul pe care le avem.

Un talent dat de Dumnezeu sau ceea ce adesea numim „un dar” este ceva ce putem face cu ușurință, ceva care vine în mod natural. De exemplu, mulți mari artiști știu cum să pună împreună formele și culorile, bucurându-se de picturile, sculpturile și designul pe care îl fac. Mulți compozitori aud muzica în mintea lor și pur și simplu scriu acele melodii sau versuri pentru a crea o melodie frumoasă. Unii oameni au abilități naturale de a organiza sau administra, în timp ce alții au darul de a consilia, ajutându-i pe oameni să-și organizeze viețile și relațiile. Nu contează ce talente avem, fiecare dintre noi ne bucurăm când facem ceva la care suntem buni în mod natural. Dacă nu ești sigur de scopul tău în viață, fă lucrurile la care ești bun și apoi privește la confirmarea pe care o lasă Dumnezeu prin binecuvântarea Lui. Nu îți irosi viața făcând lucruri care nu fac parte din darul tău. Când oamenii lucrează ceva pentru care nu sunt făcuți, se simt deplorabil. La fel se simt și cei din jurul lor. Dar, când oamenii se află în locul potrivit, ei vor excela în munca lor și vor fi o binecuvântare pentru angajatori și colegi.

Dacă facem lucrurile la care suntem buni, vom simți ungerea lui Dumnezeu, prezența și puterea-I, care va însoți eforturile noastre. Vom ști că operăm în darurile noastre și că facem ceva care Îl onorează pe Dumnezeu și slujește viețile altora. Dumnezeu ne vorbește prin această ungere care ne oferă pace și bucurie și ne face să știm că împlinim planul Lui pentru viețile noastre.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Fă acele lucruri la care ești bun – este darul lui Dumnezeu pentru tine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon