Dumnezeu Vorbește Prin Îndemnuri

Dumnezeu vorbește prin îndemnuri

Spun adevărul în Hristos, nu mint; cugetul meu, luminat de Duhul Sfânt, îmi este martor. (Romani 9:1)

În versetul de astăzi, Pavel scrie că este „îndemnat” de Duhul Sfânt. Astfel de îndemnuri sau ghionturi din partea Duhului Sfânt sunt o cale prin care ne vorbește Dumnezeu.

Permite-mi să fiu practic în acest sens. Uneori, Dumnezeu mă îndeamnă să fac ceva minor precum să ridic o haină care a căzut de pe cuier într-un magazin. Nu aud vocea Sa audibilă spunându-mi să fac acest lucru, dar simt un îndemn lăuntric, o dorință de a lăsa locul mai bun decât l-am găsit. Domnul folosește ascultarea mea pentru a mă învăța mai multe despre caracterul Său. El îmi spune: „Tot ce faci în viață este un act de semănat semințe care se vor întoarce la tine. Vei culege orice ai semănat.” Dacă semăn semințe de calitate, atunci mă aștept să mi se întâmple lucruri excelente în viața mea.

Ca un alt exemplu, am fost recent îndemnată de Duhul Sfânt să trimit un e-mail de încurajare unei femei pe care o cunosc și care este implicată în slujire. O știu de ani buni și nu am simțit niciodată acea dorință, dar am dat curs îndemnului și am primit un răspuns imediat prin care mi-a spus că  încurajarea mea a fost confirmarea pe care o aștepta cu privire la unele decizii pe care le avea de luat.

Să te lași condus de îndemnurile lăuntrice ale lui Dumnezeu este o aventură care face ca fiecare zi să fie  interesantă și diferită. Când învățăm să-L auzim pe Dumnezeu, trebuie să învățăm să urmăm aceste îndemnuri lăuntrice.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii sensibil la “îndemnurile” de la Duhul Sfânt, indiferent de cât de mici ar fi ele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon