Credința bazată pe relația cu Dumnezeu

Credința bazată pe relația cu Dumnezeu

Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos. (Efeseni 2:13)

Am fost cândva ceea ce eu numesc un „credincios religios”. În acea perioadă, Îi ceream ajutorul lui Dumnezeu doar atunci când mă confruntam cu ceea ce simțeam că este o situație disperată, o criză sau o problemă gravă pentru care nu puteam găsi soluție pe cont propriu. Tot în acea perioadă mă rugam – nu foarte mult – dar mă rugam, pentru că acesta era lucrul „religios” de făcut.

După ce am devenit ceea ce eu numesc „credincios relațional”, am aflat imediat că Duhul Sfânt trăia în mine pentru a fi Mângâietorul, Învățătorul, Prietenul și Ajutorul meu și am descoperit că am nevoie de ajutor în fiecare lucru, de la aranjarea părului, la obținerea unui scor bun la bowling, la alegerea cadoului potrivit pentru un prieten și până la luarea unei decizii corecte și depășirea circumstanțelor și problemelor grave ale vieții.

Când am înțeles cu adevărat acest adevăr și mi-am dat seama că Isus nu a murit pentru a-mi da eticheta unei anumite religii, ci pentru a mă aduce într-o relație personală, profundă cu Dumnezeu, am trecut de la a fi un „credincios religios” la unul „relațional”. Credința mea nu se mai baza pe ceea ce am considerat că sunt faptele mele bune, ci pe lucrarea lui Isus. Am văzut că mila și bunătatea lui Dumnezeu mi-au deschis o cale pentru a fi în strânsă părtășie cu Dumnezeu și pentru a primi ajutorul Său în fiecare domeniu al vieții mele, pentru a auzi vocea Lui și pentru a mă bucura de o comuniune intimă cu El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Caută să ai o relație, nu o religie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon