Evită comparațiile

Evită comparațiile

„Dar ei, prin faptul că se măsoară cu ei înșiși și se pun alături ei cu ei înșiși, sunt fără pricepere.” (2 Corinteni 10:12)

Dacă ai avut parte de incertitudine în viață, iată care e soluția pentru scăpa de aceasta: Nu te compara cu nimeni altcineva, căci vor apărea sentimente de inferioritate.

Vreau să te încurajez să încetezi să te mai compari cu alții în privința felului în care arăți, a poziției sociale deținute, sau a duratei rugăciunilor tale. Comparația aduce sinele în centrul atenției și zădărnicește planul lui Dumnezeu pentru viața ta.

De asemenea, ar fi înțelept să nu mai comparăm încercările prin care trecem noi cu cele prin care trec ceilalți. Chiar dacă te afli într-o situație dificilă, nu te uita la altcineva, spunând: „De ce mi se întâmplă asta tocmai mie, pe când persoanei aceleia îi merge totul atât de bine?”

Isus i-a dezvăluit lui Petru dinainte o parte din suferințele pe care avea să le îndure. Petru a vrut imediat să își compare suferința și menirea cu ale altcuiva, spunând: „Cum rămâne cu acest om?” Isus i-a răspuns: „Dacă vreau ca el să rămână [să supraviețuiască, să trăiască] până voi veni Eu, ce-ți pasă ție [De ce te preocupă pe tine acest lucru]? Tu vino după Mine!” (Ioan 21:22, Biblia amplificată)

Acesta este și răspunsul Lui pentru noi. Nu suntem chemați să facem comparații, ci numai să acceptăm voia Sa pentru noi.


Dumnezeu vrea ca tu să știi că ești unic, iar El are un plan individualizat, special pentru viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon