Excesiv, din abundență, nespus mai mult

Excesiv, din abundență, nespus mai mult

„Iar a Celui ce [drept urmare], prin [acțiunea] puterea [a Sa] care lucrează în noi, poate să [Își împlinească scopul și să] facă [din abundență] nespus mai mult decât [am îndrăzni să] cerem sau gândim noi [infinit mai mult decât cele mai îndrăznețe rugăciuni, dorințe, gânduri, speranțe și visuri ale noastre].” (Efeseni 3:20, Biblia amplificată)

Te-ai rugat vreodată pentru toți oamenii care sunt suferinzi, dorindu-ți nespus de mult să îi ajuți pe toți? Eu chiar am făcut-o. În astfel de momente, simt că dorința mea îmi depășește abilitatea de a o împlini și chiar așa este – dar nu e deloc mai mare decât abilitatea lui Dumnezeu de a o împlini.

Atunci când problema cu care ne confruntăm pare atât de mare încât avem tendința de a ne da bătuți, ne putem aminti să gândim cu mintea lui Hristos. În plan natural, multe lucruri par imposibile. Însă Dumnezeu vrea ca noi să credem în lucruri mai mărețe, să ne facem planuri mai ample și să ne așteptăm ca El să facă lucruri atât de extraordinare, încât să rămânem muți de uimire.

De obicei, Dumnezeu nu îi cheamă pe oamenii capabili; dacă ar face-o, nu ar mai primi El slava. Adesea, El îi alege pe cei care, în plan natural, se simt depășiți, dar care sunt gata să ia inițiativa și să pășească prin credință cu vitejie. Aceștia au aflat secretul apropierii de Dumnezeu și al încrederii că puterea Lui „superabundentă” va lucra în ei.


Atunci când dorințele tale par a fi copleșitor de mari și nu vezi cum le-ai putea împlini, adu-ți aminte că, deși tu nu știi cum să o faci, Îl cunoști pe Cel care are soluții!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon