Fă fapte bune!

Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele (Efeseni 2:10).

Cu ani în urmă, când am început să umblu într-o intimitate mai mare cu Dumnezeu, obișnuiam să aștept o confirmare specială de la El pentru tot ce voiam să fac – înainte să înțeleg că Duhul Său care locuiește în mine face fapte bune. În cei dintâi ani ai umblării mele cu Dumnezeu am avut pe inimă să dau 10$ unei femei în nevoie. Am avut această dorință în inima mea timp de trei săptămâni până când, într-un final, m-am rugat: „Doamne, Tu ești Cel care îmi vorbești să dau acestei persoane banii? Voi face asta dacă ești într-adevăr Tu!”. 10$ era o sumă mare de bani pentru mine pe vremea aceea, așa că nu voiam să-i dau decât dacă aveam o direcție clară de la Dumnezeu. El mi-a vorbit atât de clar și mi-a răspuns: „Joyce, chiar dacă nu sunt Eu Cel care-ți vorbește, nu mă voi supăra pe tine dacă vrei să binecuvântezi pe cineva!”. Una dintre rezultatele faptului că Duhul Sfânt locuiește în noi este bunătatea (vezi Galateni 5:22, 23). De aceea, noi avem dorința de a fi buni cu oamenii. Dumnezeu i-a spus lui Avraam că-l va binecuvânta, pentru ca la rândul lui să fie o binecuvântare pentru alții (Geneza 12:2). Imaginează-ți ce minunat ar fi să ajungem în punctul în care să trăim ca să-i facem fericiți pe alții, ca un serviciu pe care I-l aducem lui Dumnezeu.

Lumea este plină de oameni în nevoi. Întotdeauna există cineva undeva care are nevoie de un cuvânt de încurajare. Cineva are nevoie de un baby-sitter, de un transport sau de un ajutor financiar. Am descoperit că atunci când petrec timp cu Dumnezeu, am o dorință puternică de a ajuta pe cineva și am învățat că acea dorință este de la Dumnezeu, care îmi vorbește. Domnul este bun, și când petrecem timp cu El ne dorim să facem lucruri bune pentru alții. Cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să-ți arate pe cine poți binecuvânta și amintește-ți că Dumnezeu locuiește acolo unde se manifestă dragostea (vezi 1 Ioan 4:12).


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Profită de fiecare oportunitate pe care o ai, pentru a face ceva bun!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon