Fără limite

Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. (Iov 33:14)

Fiecare dintre noi trebuie să-L auzim pe Dumnezeu vorbindu-ne cu privire la problemele zilnice, dar există momente importante în viață, când trebuie să-L auzim clar. Dumnezeu vrea să ne vorbească, dar trebuie să avem grijă să nu fim închiși și reticenți cu privire la modul în care ne vorbește.

Nu ar trebui să spunem: „Îl voi lăsa pe Dumnezeu să-mi vorbească prin Cuvântul Său, dar nu-L voi lasa să-mi vorbească printr-un vis” sau „Îl voi lăsa pe Dumnezeu să-mi vorbească prin ceea ce spune pastorul, dar nu și prin ceea ce îmi spun prietenii”. Vreau să subliniez că Dumnezeu are multe căi prin care poate alege să vorbească cu noi, dar indiferent care este calea prin care El alege să vorbească, putem conta pe El să ne călăuzească, pentru că a promis acest lucru.

Nu este întotdeauna ușor să știm dacă ceea ce auzim este de la Dumnezeu sau este rezultatul propriului nostru raționament. Unii oameni spun că le-a trebuit ani de zile să învețe cum discearnă vocea lui Dumnezeu, dar cred că acest lucru s-a întâmplat pentru că nu a existat suficientă învățătură despre felul în care comunică Dumnezeu cu poporului Său. El vrea să știm că este dispus să ne conducă și să ne călăuzească, precum un păstor bun, care își conduce oile.

Dumnezeu vorbește în multe feluri, așa că roagă-L să-ți vorbească astăzi și permite-I să te călăuzească așa cum vrea El. Dumnezeu a vorbit odată cu un profet prin intermediul unei măgărițe, așa că trebuie să fim deschiși la felul în care alege să ne vorbească.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Fii deschis cu privire la modul în care Dumnezeu alege să-ți vorbească.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon