Fiecare are acces

… pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său. (Evrei 10:19-20)

Când Isus a murit, perdeaua Templului care separa Locul Sfânt de Locul Preasfânt, a fost ruptă de sus până jos (vezi Marcu 15:37-38). Acesta este simbolul deschiderii unei căi pentru fiecare de a intra în prezența lui Dumnezeu. Înainte de moartea lui Isus, doar marele preot avea acces în prezența lui Dumnezeu, în Locul Preasfânt, și asta doar o dată pe an, folosind sângele animalelor sacrifícate pentru acoperirea și răscumpărarea păcatelor sale și ale întregului popor.

Este important de menționat faptul că perdeaua Templului a fost ruptă de sus în jos. Ea a fost atât de înaltă și de groasă, încât nicio ființă umană nu a putut să o rupă – a fost ruptă supranatural de puterea lui Dumnezeu, arătând că El a deschis o nouă cale pentru poporul Său, ca să se apropie de El, așa cum citim în versetul de astăzi.

De la bun început Dumnezeu Și-a dorit părtășia cu omul; acesta a fost scopul creației noastre. El nu a vrut niciodată să înlăture oamenii din prezența Sa, dar a știut că sfințenia Sa era atât de puternică, încât ar fi putut distruge orice lucru necurat care s-ar fi apropiat de El. De aceea, păcătoșii trebuie să fie curățiți ca să beneficieze de acces în prezența Lui.

Noi suntem în lume, dar nu trebuie să facem parte din lume (vezi Ioan 17:14-16). Căile noastre lumești și pământești ne separă de prezența lui Dumnezeu și ne pot ține departe de a auzi vocea Lui. Dacă recurgem în mod constant la curățirea făcută de sângele lui Isus, prin credința în jertfa Sa, ne vom putea bucura de intimitate și de o părtășie corespunzătoare cu Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Dumnezeu dorește părtășia cu tine. Simte-te liber să intri astăzi în prezența Lui!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon