Fii îndrăzneț!

Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăzneşte ca un leu tânăr. (Proverbe 28:1)

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu se roagă și sunt reticenți în a-I cere lui Dumnezeu ceea ce au nevoie este că nu se simt demni.

Nu se simt bine cu ei înșiși; nu simt că sunt suficient de spirituali, așa că nu cred că Dumnezeu i-ar putea asculta. Toți facem greșeli; atunci când greșim, ar trebui să primim iertarea și mila lui Dumnezeu, care permit binecuvântărilor Sale să curgă, chiar și atunci când am greșit.

Când vorbim cu Dumnezeu și venim cu cereri înaintea Lui, trebuie să ne înțelegem poziția de fii și fiice ale lui Dumnezeu, neprihăniți prin sângele lui Isus. Altfel, este posibil să nu-I auzim vocea clar sau să nu Îi percepem răspunsurile cu exactitate. Vedeți, deseori ne gândim că neprihănirea noastră se bazează pe a face lucrurile „corect” – pe a spune cuvinte „corecte”, pe a ne comporta „corect” sau pe a avea o atitudine „corectă”. Adevărul este că nu ne putem face singuri neprihăniți. Putem să ne facem religioși, dar nu ne putem face neprihăniți. Adevărata neprihănire biblică nu este bazată pe ceea ce facem bine, ci se bazează pe ceea ce a făcut Isus pentru noi. Neprihănirea Lui devine a noastră prin credință și odată ce credem asta, treptat, vom avea un comportament din ce în ce mai corect. Dar, trebuie să ne amintim întotdeauna că Dumnezeu răspunde la rugăciunile noastre pentru că El este bun, nu pentru că noi suntem buni. Îl putem aborda cu îndrăzneală în rugăciune și ne putem aștepta să ne vorbească în fiecare zi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Dumnezeu va transforma greșelile în minuni dacă ai încredere în El și te rogi cu îndrăzneală.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon