Fii îndrăzneț

Fii îndrăzneț

„Să ne apropiem dar [fără teamă, cu îndrăzneală] cu deplină încredere de scaunul harului [scaunul favorii nemeritate pe care ne-o arată Dumnezeu nouă, păcătoșilor] ca să căpătăm îndurare [pentru nereușitele noastre] și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie [ajutorul necesar și la timpul potrivit, primit chiar atunci când avem nevoie].” (Evrei 4:16, Biblia amplificată)

Când ne rugăm, trebuie să ne adresăm lui Dumnezeu ca niște credincioși, și nu ca niște cerșetori. Nu uitați, conform celor scrise în Evrei 4:16, ne putem înfățișa înaintea tronului cu îndrăzneală; nu cu agresivitate, ci cu îndrăzneală.

Nu uita să păstrezi echilibrul. Rămâi respectuos, dar fii îndrăzneț. Abordează-L pe Dumnezeu cu încredere. Crede că El se bucură de rugăciunile tale, fiind gata să-ți răspundă la orice cerere care e conform voii Sale.

Noi, credincioșii, ar trebui să cunoaștem Cuvântul lui Dumnezeu, căci acesta reprezintă voia Sa. Cu cât mai mult studiem Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât mai încrezători devenim atunci când cerem ceva.

Când ne apropiem cu îndrăzneală de tronul harului lui Dumnezeu, făcând cereri prin credință, conform Cuvântului Său și în Numele Fiului Său Isus Hristos, vom ști sigur că vom primi ceea ce Îi cerem. Aceasta nu fiindcă am fi noi perfecți sau fiindcă am avea vreun merit prin noi înșine, sau fiindcă Dumnezeu ne-ar fi dator cu ceva, ci fiindcă El ne iubește și vrea să ne ofere ceea ce ne e necesar în viață.

Prin faptul că Și-a vărsat sângele, Isus a obținut o moștenire glorioasă pentru noi. Fiind împreună moștenitori alături de El, noi ne putem ruga cu îndrăzneală.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon