Fii smerit atunci când Dumnezeu vorbește

Fii smerit atunci când Dumnezeu vorbește

Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel cel suferă și are duhul mâhnit, spre cel cel se teme de Cuvântul Meu (Isaia 66:2).

Când auzim vocea lui Dumnezeu, avem de ales între a răspunde cu smerenie și încredere sau să ne împietrim inimile și să Îl ignorăm. Este regretabil faptul că atunci când unii oameni nu primesc ceea ce doresc, sau când trec prin încercări și teste, își împietresc inima.

Exact acest lucru s-a întâmplat cu israeliții în călătoria lor prin pustie. Dumnezeu avea planuri minunate pentru ei, dar prima dată i-a testat ca să vadă dacă într-adevăr se vor încrede în El. El i-a condus spre destin pe calea lungă și anevoioasă – ca să vadă dacă vor respecta poruncile sau nu. Dumnezeu ne spune în Cuvântul Său să nu ne împietrim inimile așa cum au făcut ei (vezi Evrei 3:7-8).

În loc să îi facă mai buni, problemele i-au făcut mai răi. Ei și-au împietrit inima și nu au învățat căile lui Dumnezeu. Au avut multe atitudini greșite care i-au împiedicat să facă progrese pentru că au refuzat să se încreadă în Dumnezeu.

Nu îți lăsa inima să se împietrească atunci când ai perioade dificile. Oamenii cu inima împietrită sunt rebeli și refuză să fie corectați. Ei au dificultăți când vine vorba să Îl audă pe Dumnezeu și de-asemenea au dificultăți în relații. Nu sunt dispuși să audă punctul de vedere al altor oameni, nu înțeleg nevoile celorlalți și de obicei nu le pasă de nimeni. Sunt centrați pe sine și sunt incapabili să simtă compasiune.

Să Îl căutăm insistent pe Dumnezeu ca să ne înmoaie inimile și să ne ajute să fim receptivi și sensibili la atingerea și vocea Lui.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Când lucrurile nu funcționează așa cum ți-ai dorit, ai încredere în Dumnezeu și păstrează o atitudine bună.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon