Frustrează-l pe inamic

Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare (Iacov 1:2, 3).

Una dintre greșelile pe care mulți dintre creștini le fac este că atunci când vin încercările, ei se roagă ca problemele să înceteze. În schimb, eu cred că ar trebui să ne rugăm pentru putere și răbdare, cerându-I lui Dumnezeu să ne facă statornici. Dacă dușmanul își îndreaptă cele mai puternice arme spre noi, făcând tot ce poate ca să ne supere, să ne distrugă afacerile, să ne ruineze familiile sau să ne fure pacea, într-un fel sau altul, iar noi rămânem neclintiți și tari, atunci el va fi extrem de frustrat și în cele din urmă va fi înfrânt, pentru că noi nu cooperăm cu el.

Filipeni 1:28 spune: „fără să vă lăsați înspăimântați de potrivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovadă de pierzare, și de mântuirea voastră, și aceasta de la Dumnezeu.” Acest verset ne încurajează să nu te temem și să nu fim intimidați atunci când diavolul vine împotriva noastră, ci, dimpotrivă, să rămânem tari. Dacă facem acest lucru, nu doar că îi demonstrăm diavolului că nu ne poate conduce, ci Îi demonstrăm și lui Dumnezeu că avem credință în El. Faptul că acțiunile noastre arată încrederea noastră în El este semnalul prin care Dumnezeu Își eliberează puterea în situațiile în care suntem și ne salvează. Eu cred că Dumnezeu vrea să Îl auzim spunându-ne să rămânem fermi și să nu ne temem.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Fă ca încrederea ta în Dumnezeu să fie atât de statornică, încât dușmanul să fie frustrat!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon