Gândește corect ca să vorbești corect

Gândește corect ca să vorbești corect

Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei. – Iacov 3:6

Afirmațiile negative încep cu gânduri negative. De exemplu, să spunem că un angajat aude un zvon cum că, în compania unde lucrează, se vor face niște restructurări și ca urmare, începe să se gândească: „De fiecare dată când lucrurile încep să meargă bine, întotdeauna se întâmplă ceva rău”. Apoi spune: „Probabil că îmi voi pierde slujba”.

În trecut, gândurile mele erau atât de negative, încât și cuvintele mele erau tot la fel… și într-un mod deplorabil, ele se răsfrângeau apoi asupra vieții mele. Într-un final, am decis să îmi schimb căile și să încetez să mai vorbesc atât de negativ. După o vreme, am realizat că trebuie să fac mai mult decât doar să nu mai vorbesc negativ. Întreruperea vorbirii negative nu a fost suficientă – a trebuit să încep să gândesc pozitiv!

Gândurile noastre – pozitive și negative – ne determină să vorbim cuvintele care vor contura viitorul nostru. Când vorbim cuvintele nepotrivite, ele pot fi ca un foc în viețile noastre (Iacov 3:6).

Dar noi putem opri acest foc chiar înainte de a fi aprins, vorbind ceea ce este corect, și putem vorbi corect doar dacă gândim corect. Vă încurajez să fiți plini de Duhul Sfânt și de Cuvântul lui Dumnezeu. Lăsați-L pe El să vă influențeze gândurile și să vă conducă într-un stil de viață bazat pe cuvinte pozitive.


Rugăciune

Doamne, doresc să vorbesc pozitiv, cuvinte dătătoare de viață, bazate pe Cuvântul Tău. Te invit pe Tine în lumea gândurilor mele. Doresc să am o minte reînnoită, mintea lui Hristos, așa încât să Îți fiu plăcut prin ceea ce spun.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon