Gestionarea crizelor

Gestionarea crizelor

… eu știu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu și au frică de El. (Eclesiastul 8:12)

Dumnezeu m-a învățat niște lecții valoroase referitoare la gestionarea crizelor. Isus a spus: „Veniți la Mine…” (Matei 11:28). El nu a spus: „Alergați la telefon și sunați trei prieteni, atunci când vă confruntați cu o situație dificilă sau cu o urgență.” Eu nu sunt împotriva ajutorului pe care ni-l putem acorda unii altora, dar dacă alergăm la oameni, nu vom găsi vindecarea; vom găsi doar un pansament.

Oamenii se confruntă cu multe provocări și crize. Uneori acestea sunt minore, alteori sunt majore. Pentru a nu trăi într-o constantă stare de urgență, Dumnezeu m-a învățat să-L caut în mod continuu. Obișnuiam să petrec timp cu El din când în când, chiar și atunci când în viața mea apărea o problemă mare. În cele din urmă, am învățat că dacă vreau să nu mai am parte de crize majore, trebuie să-L caut pe Dumnezeu tot timpul, ca și cum aș avea nevoie disperată de El mereu – atât în perioade dificile, cât și în perioade de mare binecuvântare. Adesea nu Îi dăm prioritate lui Dumnezeu atunci când lucrurile merg bine, dar am observat că, dacă singurele perioade în care Îl căutăm pe Dumnezeu sunt cele în care suntem disperați, adesea El ne va ține în circumstanțe disperate, pentru a rămâne în părtășie cu El.

Când venim la Dumnezeu, El intervine și ne ajută. Dar dacă vrem să fim într-o stare de pace și victorie constantă, trebuie să Îl căutăm tot timpul, așa cum ne încurajează versetul de astăzi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Gestionează cu succes crizele prin părtășia permanentă cu Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon