Harul – puterea lui Dumnezeu oferită gratuit

Harul – puterea lui Dumnezeu oferită gratuit

… potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia. —Romani 12:3

Dacă ești de multă vreme în această lume, ai aflat că există foarte puține zile care merg exact așa cum am vrea să meargă. Din fericire, Dumnezeu nu ne va pune niciodată într-o situație, fără să ne dea capacitatea de a o experimenta cu bucurie.

Cred că Dumnezeu ne dă harul Său special pentru fiecare situație. Iată cum îmi place să definesc harul: „Puterea lui Dumnezeu de a ne ajuta să facem ceea ce trebuie să facem”. Poți avea această putere astăzi, dar trebuie să o primești și singura modalitate de a o primi este prin credință.

Romani 12:3 spune că Dumnezeu a dat fiecăruia o măsură de credință. Întreabă-te astăzi: Ce fac cu credința mea? Ți-ai pus credința în tine, în ceilalți sau în circumstanțele tale? Asta nu înseamnă trăire prin har, ci trăire doar prin puterea ta. Și asta nu te va ajuta în viață!

Dar când îți pui credința în acțiune și crezi că Dumnezeu va face lucrul pe care tu nu îl poți realiza, îți pui credința în El. Atunci harul – puterea lui Dumnezeu – va veni prin canalul credinței și îți va permite să faci lucruri care te vor uimi, pe tine și pe alții.

Iată definiția mea mai lungă a harului: „Puterea lui Dumnezeu care vine peste noi gratuit – adică nu ne costă nimic altceva decât să ne punem credința în Dumnezeu – și ne permite să facem cu ușurință ceea ce nu am putea face niciodată singuri, cu orice cantitate de efort.”

Pune-ți credința în Dumnezeu. El vrea să îți dea astăzi harul Său.


Rugăciune

Doamne, știu că viața mea nu va fi mereu așa cum mi-o doresc, dar mă încred în Tine. Prin credință primesc harul Tău – puterea Ta pe care mi-o dai în dar pentru a putea depăși orice situație cu care mă confrunt astăzi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon