Hrănindu-te cu mâncarea tare a Cuvântului lui Dumnezeu

Hrănindu-te cu mâncarea tare a Cuvântului lui Dumnezeu

Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul. —Evrei 5:14

Îmi amintesc că îi hrăneam pe bebelușii mei și atâta timp cât le dădeam banane și piersici, totul era grozav. Dar când le introduceam și o lingură de mazăre, ei ziceau: „Fftt!” Așa că adunam mazărea de pe bărbie și le-o dădeam din nou în gură. Mi-a luat ceva timp, dar, mai devreme sau mai târziu, ei au ajuns să mănânce mazăre.

Același lucru se întâmplă și cu creștinii bebeluși. Când începem să ne hrănim cu Cuvântul lui Dumnezeu, începem să creștem spiritual. Nu mai trăim în fire și facem ceea ce vrea El să facem.

Proverbe 4:18 ne spune că cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând, pe măsură ce continuăm să ne adâncim în Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvântul cheie aici este „continuăm”. Trebuie să continuăm să iubim Cuvântul, să studiem Cuvântul și să ascultăm Cuvântul, astfel încât să ne poată transforma.

Ai trecut vreodată pe lumina galbenă? Poate te grăbeai și te gândeai că poți trece. Dar dacă faci asta mereu, ești sortit să ajungi o epavă. Ei bine, este același lucru e valabil și cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Dacă continuăm și facem ceea ce știm că nu ar trebui să facem și încercăm să ne furișăm, putem ajunge să ne rănim. Cuvântul lui Dumnezeu este aici pentru a ne proteja.

Evrei 5:14 spune: „Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.”

„Hrana tare” a Cuvântului te va convinge de păcat și asta este un lucru pozitiv. Duhul Sfânt te lasă să știi în inima ta că atitudinea ta e greșită sau că ești pe o cale greșită.

Soluția pentru a trăi în direcția cea bună este să te adâncești în Cuvântul lui Dumnezeu. Deci, nu fi un copil… acceptă hrana tare a Cuvântului!


Rugăciune

Doamne, știu că Cuvântul Tău este singura cale spre maturizare. Condu-mă și ajută-mă să cresc pe măsură ce mă hrănesc cu hrana tare a Cuvântului Tău ca să pot fi persoana care m-ai creat să fiu în Hristos!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon