Iartă-i pe ceilalți

Iartă-i pe ceilalți

„Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:32)

Am auzim cândva că unele studii dovedesc că 75% din bolile trupești sunt provocate de probleme la nivel emoțional. Iar una dintre cele mai mari probleme emoționale pe care o trăiesc oamenii este vinovăția. Astfel, cei care se lasă pradă acestui sentiment, refuză să fie relaxați și să se bucure de viață, deoarece sunt de părere că nu merită nimic bun. În acest fel, ei ajung să trăiască cu un sentiment constant de regret și învinovățire, iar un astfel de stres poate provoca îmbolnăvirea.

Două dintre lucrurile care pot crea blocaje la nivel emoțional sunt neiertarea față de cei ce ne-au greșit și neiertarea față de sine. Ne este adesea greu să uităm cum ne-au rănit ceilalți și de multe ori ne este extrem de dificil să trecem peste greșelile pe care noi le-am făcut.

Personal, de multe ori a trebuit să aleg între a rămâne cu o stare de amărăciune, urând, victimizându-mă și căutând să îmi fac dreptate în fața celor ce m-au rănit, sau să urmez calea oferită de Dumnezeu – iertarea. Această alegere o poți face și tu astăzi. Mă rog să ai o inimă iertătoare față de cei din jur, ca să poți primi iertarea lui Dumnezeu. Dacă faci acestă alegere vei fi mai sănătos și mai fericit!

Calea lui Dumnezeu este iertarea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon