Ieși din tipar

Ieși din tipar

Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele este din Dumnezeu; cine face răul n-a văzut pe Dumnezeu. – 3 Ioan 1:11

În lume, oamenii doresc uneori de la noi să ne conformăm tiparului lor. Cuvântul a te conforma înseamnă „a fi similar în formă sau caracter, a te comporta în acord cu obiceiurile la modă”.

Romani 12:2 spune: „Nu vă potriviți chipului veacului acestuia…” și 3 Ioan 1:11 spune să nu imităm răul pe care îl vedem, ci să imităm lucrurile bune ale lui Dumnezeu.

Oamenii vor încerca întotdeauna să ne așeze în tiparele lor, pe de-o parte, din cauza propriei lor nesiguranțe. Dacă pot determina și pe altcineva să facă același lucru pe care ei îl fac, aceasta îi va face să se simtă mai bine cu privire la lucrurile pe care ei le împlinesc. Foarte puțini oameni au abilitatea să fie ceea ce sunt, lăsând pe toți ceilalți să fie ceea ce ei sunt.

Vă puteți imagina cât de frumoasă ar putea fi lumea dacă toți am proceda așa? Dacă fiecare persoană ar fi încrezătoare în cine este și ar permite altora să fie ceea ce ei sunt, nu ar mai fi necesar să încercăm să ne copiem unii pe alții.

Astăzi doresc să te încurajez să crezi că poți ieși din tiparul lumii și poți fi un urmaș veritabil al lui Hristos.


Rugăciune

Duhule Sfânt, păzește-mă din a cădea în cursa conformării la tiparul lumii. Ajută-mă să imit binele și să trăiesc ca și Hristos!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon